Byggetilladelser

Som tommelfingerregel vil de fleste byggeprojekter kræve, at du søger om byggetilladelse hos kommunen. Det er meget forskelligt hvad det koster, og hvor lang tid det tager af få en byggetilladelse - og der er også mange krav din byggetilladelse skal overholde. Derfor anbefaler vi altid at man kontakter en uvildig byggerådgiver når man ønsker at søge om byggetilladelse.

Hvornår skal man ansøge om en byggetilladelse?

Du skal bl.a. ansøge om byggetilladelse når du skal bygge et nyt helårshus eller sommerhus, tilbygge en garage eller udhus, hvis du ønsker at tilbygge en 1. sal, eller lave en anden slags tilbygning, herunder kvist, udestue og anneks. Derudover er der også behov for at ansøge om byggetilladelse hvis du skal lave en anden større ændring eller ombygning, eller hvis du ønsker at ændre anvendelse af et eller flere rum i din bolig, indrette et bad eller toilet i kælderen. Derudover kræver det også en byggetilladelse hvis du ønsker at flytte badeværelset eller køkkenet hvis du bor i lejlighed – ligesom du også skal ansøge om byggetilladelse hvis du vil fjerne en bærende væg, lave et hul til en ny dør eller på anden vis ændre selve lejlighedens konstruktion.  

Sådan ansøg du om en byggetilladelse

Hvis du ønsker at ansøge om en byggetilladelse gøres dette digitalt inde på Byg og Miljøs hjemmeside. Det er forskelligt hvad en byggetilladelse skal indeholde, men som udgangspunk skal din byggetilladelse i hvert fald indeholde en situationsplan. en afløbsplan, en plantegning, facadetegninger, tværsnit samt de overordnede oplysninger om konstruktioner, installationer og materialer. Der er altså mange elementer der skal udfyldes korrekt, for at sikre de bedste forudsætninger for at få godkendt din byggetilladelse. Hos RKVV hjælper vi med alt overstående, så du hurtigt kan få godkendt din byggetilladelse og komme videre med dit projekt. 

Vi er godkendte og certificerede af

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Vi tager altid en god dialog om dine behov og hvor vi kan hjælpe dig på den bedste måde.

Lad os tage en uforpligtende snak

Udfyld kontaktformularen, og så kontakter vi dig hurtigst muligt

[elementor-template id="2592"]
E-mail

info@rkvv.dk

Tlf. nr.

+45 21 85 31 76

CVR-nummer

40648666